500November 2015 började vi matcha de rum och bostäder vi fått in med inneboende. Vi lämnar inte ut namn och adress på vilka matchningar vi gjort, men här kan du läsa några exempel. (Sidan uppdaterad 31 dec 2015)

Ett par med fyra barn under 6 år bodde förut på en förläggning där de delade både rum och toalett med 40 ensamkommande män. Mamman längtade efter lite lugn och ro efter sitt kejsarsnitt bara en vecka tidigare. En kvinna med ett stort hus i en mindre ort upplåter ett våningsplan till familjen för 2000 kr i månaden. Hon engagerade orten inför inflytt så att familjen inte skulle sakna kläder och annat praktiskt. En eldsjäl i Refugees Welcome Gothenburg fixade en insamling på Facebook. Det gjorde att familjen fick hyran betald i ett år! Det senaste vi hörde från dem var att ett par av barnen stod i köket med hyresvärden och bakade muffins.

En tonårig kille blir tvungen att lämna ett boende för ensamkommande. Hans ålder har bestämts till 18 och då får han inte bo kvar. Vi hittade en familj med stort hjärta och en son i ungefär samma ålder. Glädjen var stor när det uppdagades att killarnas gemensamma favoritlag var Liverpool. Vi har fått ett foto där killarna sitter och läste läxor ihop. Då killen fortfarande är i asylprocessen har han inga ekonomiska medel att betala någon hyra och han får bo hos familjen gratis.

Ett nygift par från Syrien är i början av asylprocenssen får den stora lyckan att flytta in i en vindsetta. Husägaren upplåter boendet gratis så länge det behövs, och skjuter dessutom till lite extra för uppehälle. Hon hjälper dem också att finna vägar att studera svenska och i förlängningen hitta egen försörjning. Runt dom finns ett stort nätverk av folk som gärna ställer upp och hjälper till med allt från tolkning till kläder.