Erbjud ett rum


Vi tror att det finns många fördelar med att bo tillsammans. Man lär verkligen känna varandra och vi tror att det är viktigt att ha en fast punkt och en riktig vän när man är ny i ett land. Det är mycket som blir lättare om en får del av ett kontaktnät och blir en del av ett sammanhang.


På samma sätt tror vi att det är viktigt att fler människor som inte behöver söka asyl får förståelse för hur asylprocessen fungerar. Det är vi som bor i Sverige och som röstar som har makten att bestämma över hur vår asyl och migrationspolitik ser ut och vad den får för konsekvenser för människor på flykt.


Vi är också en del av ett globalt nätverk Refugees Welcome International med systerorganisationer i 16 länder. Vi är många som jobbar för ett jämlikt välkomnande samhälle.


Registrera den hos oss och hyr ut den till en flykting eller asylsökande i ditt land! Oavsett om du bor i en studentlägenhet, andelsbostad eller enfamiljshus, matchar vi dig med en person som letar efter boende i ditt område. Hyra och extra kostnader kommer att täckas när det är nödvändigt, så du behöver inte oroa dig för finansiering om du inte kan erbjuda ditt rum hyresfritt. Vi kommer att matcha dig med en flykting som delar dina intressen och delade levnadsförväntningar – precis som en vanlig lägenhetskompis.